Ostatnio gościło na blogu więcej przepisów na słodkości, więc dziś dla odmiany pomysł na pastę do kanapek. Na pewno wielu z was znudziły się tradycyjne kanapki z serem i szynką (choć będzie to wieczny klasyk). Dlatego podsuwam propozycję na pastę z jarmużu, białej fasoli konserwowej i suszonych pomidorów.
Składniki:
jarmuż 40g
biała fasola konserwowa 200g
suszone pomidory 30g
olej lniany 10ml
1. Jarmuż dokładnie myjemy i odrywamy grubsze gałązki.
2. Fasolę odcedzamy.
3. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do konsystencji pasty.
4. Można dowolnie doprawić, choć ja nic nie dodawałam bo wystarczający smak i słoność dają suszone pomidory i fasola.
5. Pasta gotowa do smarowania kanapeczek :)
SMACZNEGO!
Produkt
|
Waga [g]
|
Kcal
|
Białko [g]
|
Tłuszcze [g]
|
Węglowodany [g]
|
Błonnik [g]
|
Jarmuż
|
40
|
18
|
1,3
|
0,3
|
2,4
|
1,7
|
Biała fasola
konserwowa
|
200
|
232
|
14,2
|
1,6
|
40,2
|
0
|
Suszone pomidory
|
30
|
72
|
2,7
|
0
|
15,3
|
0
|
Olej lniany
|
10
|
88,2
|
0
|
9,9
|
0
|
0
|
Suma całość
|
|
410,2
|
18,2
|
11,8
|
57,9
|
1,7
|
Suma 1 łyżka (1/7)
|
|
58,6
|
2,6
|
1,6
|
9,65
|
0,2
|
0 komentarze