Pasta kanapkowa

By healthy way of living czwartek, 2 kwietnia 20150Permalink
Ostatnio gościło na blogu więcej przepisów na słodkości, więc dziś dla odmiany pomysł na pastę do kanapek. Na pewno wielu z was znudziły się tradycyjne kanapki z serem i szynką (choć będzie to wieczny klasyk). Dlatego podsuwam propozycję na pastę z jarmużu, białej fasoli konserwowej i suszonych pomidorów. 




Składniki:
jarmuż 40g
biała fasola konserwowa 200g
suszone pomidory 30g
olej lniany 10ml

1. Jarmuż dokładnie myjemy i odrywamy grubsze gałązki.
2. Fasolę odcedzamy.
3. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do konsystencji pasty. 
4. Można dowolnie doprawić, choć ja nic nie dodawałam bo wystarczający smak i słoność dają suszone pomidory i fasola.
5. Pasta gotowa do smarowania kanapeczek :)

SMACZNEGO!

Produkt
Waga [g]
Kcal
Białko [g]
Tłuszcze [g]
Węglowodany [g]
Błonnik [g]
Jarmuż
40
18
1,3
0,3
2,4
1,7
Biała fasola konserwowa
200
232
14,2
1,6
40,2
0
Suszone pomidory
30
72
2,7
0
15,3
0
Olej lniany
10
88,2
0
9,9
0
0
Suma całość

410,2
18,2
11,8
57,9
1,7
Suma 1 łyżka (1/7)

58,6
2,6
1,6
9,65
0,2











0 komentarze